Жовтуватий відтінок може бути як набутим внаслідок різних причин, так і вродженим. І якщо в другому випадку допоможе тільки лікар, то в першому набагато правильніше було б запобігти потемнінню зубів. Ми розповімо про 5 продуктів, які є причинами потемніння зубної емалі. Отже.
- Чай. Через високу концентрацію танінів він може викликати зміну кольору зубів, при цьому навіть частіше, ніж кава, якою зазвичай нас лякають.
- Біле вино. Здавалося б, вино біле, але для зубів воно набагато шкідливіше, ніж червоне. У 2009 році група дослідників з Нью-Йорка зробили висновок, що цей спиртний напій може викликати потемніння зубної емалі через вміст танінів та кислот, які роз’їдають емаль.
- Соєвий соус. Вже з погляду логіки можна зрозуміти, що рідини темного кольору можуть впливати на колір зубів. І головним у списку є соєвий соус, який містить пігмент, що пристає до зубів і утворює мікро плями.
- Бальзамічний оцет. Ця популярна заправка для салату вважається корисною, проте вона завдає шкоди зубам. Все відбувається через наявність пігментів та кислоти, яка ушкоджує зубну емаль та запускає процес демінералізації зубів.
- Каррі. Також популярний продукт, який містить сильний пігмент, що викликає потемніння зубної емалі.
Leave a reply