Американські стоматологи впевнені, що ідеальними ласощами для дітей, і при цьому ще нешкідливими для зубної емалі, є родзинки.
Вчені з Університету Іллінойсу запросили для того, щоб довести ефективність своєї теорії, дітей віком від 7 до 11 років. Їм на вибір пропонували такі солодощі, як родзинки, кукурудзяні пластівці, зернові висівки з родзинками та зернові пластівці з родзинками. Всі ці види ласощів взагалі не містили цукру. Після того, як діти вплели все це, стоматологи здійснили виміри кислотності в їхній ротовій порожнині. З’ясувалося, що у родзинках містяться речовини, які допомагають стримувати зростання бактерій на зубній емалі.
Виявляється, що після вживання їжі, в якій міститься будь-який вид цукру (глюкоза, фруктоза, сахароза), на зубній емалі кислотність на поверхні зуба падає, і бактерії повчають шанс на швидке розмноження, що призводить до руйнування структури зубів. А ще сахароза сприяє утворенню липкого нальоту на поверхні зубів, що сприяє кращому закріпленню мікроорганізмів на зубах.
Leave a reply